Άνθος Σφυρήλατον – The Hammered Flower

Το “ΑΝΘΟΣ ΣΦΥΡΗΛΑΤΟΝ – THE HAMMERED FLOWER”® είναι το καλλιτεχνικό εργαστήρι της αρχιτεκτόνισσας Ελεάνας Φραγκοπούλου. Το εργαστήρι αυτό στήθηκε όταν η Ελεάνα αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα την παιδική αγάπη της για το χειροποίητο κόσμημα, όταν η παντοτινή λατρεία της για την Αισθητική και την Τέχνη την ώθησε να δημιουργήσει δικές της εικαστικές συνθέσεις κοσμήματος. Η έμφυτη ανάγκη της να πλάθει και να δημιουργεί, η δεξιότητά της στην κατασκευή, της επέτρεψαν να δώσει σάρκα και οστά στις εμπνεύσεις της.

Έτσι δημιουργήθηκε το «Άνθος Σφυρήλατον», που είναι το επιστέγασμα αφ’ ενός μιας μακράς επαγγελματικής πορείας στην Αρχιτεκτονική και αφ’ ετέρου η πραγμάτωση εικαστικών αναζητήσεων σε πολλές μορφές Τέχνης.

Γνωρίστε περισσότερο την Ελεάνα

Η Ελεάνα Φραγκοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έκανε γυμνασιακές σπουδές στην Ελληνογαλλική Σχολή St. Joseph. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Karlsruhe στη Γερμανία με κέντρο βάρους τον περιφερειακό και χωροταξικό σχεδιασμό, την ανάπλαση κέντρων πόλεων καθώς επίσης και τις σχέσεις μεταξύ ‘κτισμένου περιβάλλοντος’ και ‘ανθρώπινης συμπεριφοράς’.

Εργάσθηκε ως επί το πλείστον ως ελεύθερη επαγγελματίας Αρχιτέκτων – Μηχανικός και είχε στην επαγγελματική της σταδιοδρομία σχέσεις εξηρτημένης εργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Σαν ανήσυχο πνεύμα που είναι εξερευνά και ανακαλύπτει την τέχνη κάθε μορφής: είναι λάτρης της κλασσικής μουσικής και ειδικότερα του λυρικού θεάτρου (όπερα) κι ασχολήθηκε κατά καιρούς με τη ζωγραφική σε κεραμικό και ύφασμα, με πλαστικές κατασκευές, με μεταφράσεις και τη συγγραφή κειμένων.

Η αγάπη της για το κόσμημα (έμπνευση – σύνθεση – κατασκευή) ξεκινά από παλιά, τα τελευταία χρόνια όμως ασχολήθηκε ενεργά παίρνοντας μαθήματα κατασκευής εικαστικού κοσμήματος από την ξεχωριστή καλλιτέχνιδα του είδους Ελένη Δασκαλάκη κατ’ αρχήν στο «Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη» και αργότερα ιδιαιτέρως.

Είναι γνώστης τεσσάρων ξένων γλωσσών, της γαλλικής, της γερμανικής, της αγγλικής και της ιταλικής.

Συνέντευξη στο GetLife.gr

Ένα από τα πολλά μου πάθη είναι τα κοσμήματα, είμαι κοινώς μπιχλιμπιδού! Έτσι λοιπόν όταν τις προάλλες είδα μια φίλη να φορά ένα υπέροχο σετ μεταλλικών σκουλαρικιών δεν μπόρεσα να μη ρωτήσω από που τα είχε αγοράσει. Μου είπε πως της τα έκανε δώρο μια οικογενειακή της φίλη, η Ελεάνα Φραγκοπούλου. Ενθουσιάστηκα και ζήτησα το τηλέφωνό της για να πάω στο κατάστημά της. Επικοινωνώντας με την κ. Ελεάνα μου είπε πως δεν έχει κατάστημα αλλά σε λίγο καιρό θα ανοίξει το δικό της e-shop. Παρόλα αυτά με προσκάλεσε στο σπίτι της να μου δείξει τα κοσμήματα που φτιάχνει, τα οποία με άφησαν έκπληκτη! (κι η αλήθεια είναι πως δύσκολα εντυπωσιάζομαι από κόσμημα πια!). Ακολουθεί η συνέντευξη που μας έδωσε η κ. Ελεάνα.

Διαβάστε ολόκληρο το Άρθρο